Novi Sad
21.02.2023.
09:42 > 10:35
Komisija za planove je stavila na ponovni javni uvid plan radne zone "Sever II" kojim se između ostalog definiše lokacija za veletržnicu.
  • sav

    05.03.2023 12:17
    pijace
    Kvantas je ruglo i nehigijenska pijaca, sta god urade gore od ovoga ne moze biti. Bilo bi lepo da se konacno isele, gledam u Kvantas svaki dan, nema tu ni nekog prometa al ima uzasne buke i rugla. Riblja je poluprazna, preskupa nikom potrebna, osim malim prodavcima , bilo da su proizvodjaci ili nakupci, koji imaju enorme cene, los kvalitet, i nedovoljne uslove za svoje proizvode, sve u svemu bolje je imati dobro opremljenu pijacu sa dosta proizvoda , solidnim cenama pa gde god bila, autobus do koga se moze doci, dobro za sve stanovnike, a grad osloboditi nepotrebnog prostora sa nehigijenskim uslovima ma kako se ono zvalo,Riblja, Futoska, Kvantaska, sve je to lose i tuzno, nagrdjuje izgled grada a i lose za kupca toliki haos i ruglo. Na kraju sto god trebam od samog povrca npr persunov list, na kraju od svih silinih pijaca kupujem u Sop to go, uredno upakovan , cisto i izvagano znas sta dobijes za svoj novac, ovi dobro da ne naprave vezicu sa jednim stapom_stabljikom.
  • običajno pravo

    24.02.2023 07:46
    @LexOniC
    Problem je u tome što zemljište današnjeg Kvantaša neće i ne može kupiti "onaj ko ima para", jer to nije dovoljno, to zemljište će moćnici dodeliti "nekom" upodobljenom i privilegovanom za gradnju po Novom Sadu.
  • LexOniC

    23.02.2023 19:25
    Niko ništa ne čita
    A samo lupaju u komentarima. Lepo piše u članku da će biti tržnica predviđena za prodaju na veliko. Znači samo Kvantaš i nijedna druga pijaca. Pa najbolje bi bilo da penzioner iz Futoga treba da potegne u zonu za dve kile krompira. Sadašnji Kvantaš i jeste katastrofa i Novi Sad i zaslužuje jednu modernu i uređenu pijacu, a ko će kupiti prostor sadašnjeg Kvantaša, šta to koga briga, kupiće onaj ko bude imao para za to. Ako neko od komentatora ima para neka kupi pa neka gradi šta hoće, ili neka napravi privatni Kvantaš, ja sa tim nemam nikakvih problema. Treba prvo svoje dvorište počistiti, pa tek onda gledati u tuđe. Najbolje bi bilo da se više ništa ne gradi u gradu i da se skroz zaustavi razvoj grada, jer je neko sentimentalno vezan za livadu, pijacu, ili neku trafiku.
  • Nepotopivi

    21.02.2023 19:27
    Galens
    Elektroporcelan, pioniršped, budućnost, znači došao na red i kvantaš.
  • Dragorad

    21.02.2023 18:58
    Nonsens
    Sadašnja kvantaška pijaca jeste ruglo! Ali to ne znači da treba izgraditi jednu ogromnu pijacu za promet prehrambenim proizvodima na periferiji a sve ostale pijace u gradu zatvoriti. Svako naselje u gradu treba da ima bar jednu pijacu. One moraju biti uređene i sanitarno kontrolisane i bezbedne. Treba da postoje i piljarnice po kvartovima ali i one moraju da budu u adekvatnom prostoru i opet sanitarno kontrolisane i bezbedne. Hoću da kažem da mora da postoji dobro osmišljen sistem distribucije poljoprivrednih i drugih prehrambenih proizvoda, koji će garantovati da od proizvođača, najkraćim putem, do potrošača dolaze sveži, zdravi proizvodi. Niti je dobro ovo kako je sada niti će biti dobro ovo kako se planira!
  • Ssy

    21.02.2023 17:21
    NapreDNO planiranje
    Kad god smisle nov način za drpisanje, oni malo dopune plan. Narodnih para ima dovoljno.
  • Detelinarac

    21.02.2023 17:02
    U nedogled
    Od izmeštanja kvantasa nema ništa narednih 10g....o tome se priča već 8 godina i nista... Pa gde će se uzimati falš roba. Hemija.,slatkisi sa isteklim rokom,,, korumpirani inspektori, sumnjivo južno voće... Itd, sve se to tamo nalazi i svi to znamo, a kako ćemo bez toga - navika!!
  • Bumbag

    21.02.2023 14:21
    b
    okolina Novog Sada je nebitna bilo kojoj vlastl! Ne vodi se računa da i nama bude nešto dostupno! Pa mi već 50 godina imamo red vožnje GSP isti a ne nešto drugo! Jako je lepo videti stariju osobu sa tragačama bez kola kako ide da kupi neke sitnice jeftinije!
  • DžiajDžo

    21.02.2023 14:19
    Mi smo vlasnici grada:gradjani
    Zašto dozvoljavamo bagri da nas pelješi?
    Mi plaćamo njih, ne oni nas!
    Oni su naši zaposleni!
    Dajmo im otkaz i zaposlimo nekog ko je normalan.


  • Л

    21.02.2023 14:09
    Л
    Треба их изместити ван Града на једном,месту па ко воли да га,шишају са ценама,накупци нек изволи! Време Пијаца је одавно прошло у Србији јер нема ни пара ни људи више,као некада док земљиште,зјапи као ругло,што написа@Z!
  • Nikola

    21.02.2023 14:09
    Znači kvantaš se ruši i prave nove zgrade, neka se posle spreme Futoška i Riblja, a posle i Najlon... Razvoj, uskoro će cela Vojvodina, Crna Gora, Bosna i Kosovo živeti u Novom Sadu. A parkiraće se nigde...
  • gazimestan

    21.02.2023 13:57
    neka
    I treba! pogledajte beogradski kvantas kako izgleda a ne ovo privremeno ruglo
  • Zdravko

    21.02.2023 13:43
    Kvantaska pijaca
    Solidno zapusteno i na neadekvatnoj lokaciji. Verovatno ne bi prosla ni jednu inspekciju, od higijenske do bezbednosne, ekipa sa kamiona larma po kraju od 4 ujutru, deru se i treskaju. Bilo bi lepo kada bi deo ostao kao lokalna pijaca a deo se uredio kao deciji park
  • Bbb

    21.02.2023 13:25
    Wzz
    Ovi sto sad upravljaju trznicom su nestrucni ljudi! Malo se raspitajte ko je direktor? U kakvoj vezi je sa svojim vozacem? Zamenici jako sumnjivi! Kako se izdaju lokali ? Bez licitacije!
  • Mićo

    21.02.2023 13:19
    @Z
    To što ti i tvoji ne idete na pijacu, to ne znači da su beskorisne.
    I uživaj u industrijskoj hrani koju jedeš, i koja nije kvalitetna.
  • urb?

    21.02.2023 12:22
    samo neko bzvz misljenje
    Planiraju da izgrade prodajni kompleks prehrambenih proizvoda u (nekada?) industrijskoj zoni? Da li su izvrsili uticaj industrije na obuhvat i da li planiraju da izvrse dekontaminaciju u slucaju postojanja zagadjenja?

    Kome smeta Kvantaska pijaca (koja je kod radne zone Sever 3) 1.5-2km sa druge strane? Ljudi sa Podbare/sireg centra treba da ostanu bez pijace i da se vozaju autom/busom duz cele Kisacke da bi dosli po nesto sto im je bilo dostupno 5-20min peske?

    Radna zona Sever 3 u samom produzetku Podbare a na 20-30min hoda od centra vam stoji prazna sa postojecom infrastrukturom ulica a zelite da gradite NS H20 3km nize bez ikakve pocnetne infrastrukture?

    Neko je bas strucnjak u urbanizmu...
  • Novi Sad

    21.02.2023 11:28
    A sad u nebo
    Znači kvantaš Su+P+juhuhu
  • Z

    21.02.2023 11:23
    Z
    Izgradnjom ove Tržnice polako se sklanjaju Riblja,Futoska,Limanska,Kvantaska pijaca za Satelitsku za sada ostaje! Po mnogima i treba jer ničemu vise,nesluže a ogroman prostor zauzimaju kao ruglo!!! Biće tu prelepih,zgrada sa podzemnim garažama!!!
  • Miroslav

    21.02.2023 11:12
    Mene lično zanima kako jkp tržnica posluje kad direktor od 365 dana 366 nije u firmi. I ko finansira tolika putovanja? Sve je transparentno putem društvenih mreža i nerazumljivo je da neko toliko uživa u životu a ne radi ništa jer nije ni na teritoriji NS.
  • trutuka

    21.02.2023 10:49
    ###
    Ajd nam javite kad nešto naprave. To šta planiraju nam nije bitno.
  • Lulusa

    21.02.2023 10:42
    Ala se lova uzima pa uzima. Gde će sve te pare gradski funkcioneri sa braćom iz beograda potrošiti da mi je znati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna